Igår

var ingen toppendag. Superstressad kände jag mig, och ett av mina stora problem är just stressätning. Det har varit mitt sätt att hantera stressen; urdumt, jag vet! Höll mig ändå inom pointsen, som tur var, använde visserligen några av veckobonusen, men...  Måste försöka hitta andra strategier för stresshantering än mat... annars kommer jag ALDRIG att gå ner i vikt! Hjålp emottages tacksamt!

Nåja, idag är en ny dag. Fyller i chcklistan via nätet, försöker vara helt ärlig och inte underskatta mängderna, väger det jag ska äta (när jag är hemma...) Dricker duktigt, särskilt hemma då jag har mina goda smaksättningar för vattnet (se tidigare inlägg om Aquapoti) och njuter av mitt goda kaffe i favoritmuggen :)


En vecka med VV

Vägningen efter en vecka som varit lite sisådär visade på -1,9 kg! Åt nog för mycket i helgen när jag var bortrest.. men tydligen måste det ju ha fått plats inom veckobonusen ändå :) Så nu får jag lägga ner 200 kr i lådan! Känns peppande att fortsätta nu! Visst, det blir säkerligen mindre minus nästa vecka, det är alltid mest vecka 1, men jag är nu inställd på att detta ska få ta tid, jag vill hänga med i förändringarna rent mentalt också!
Nu ska jag sätta mig och läsa igenom det nya materialet jag fick!

Peppkram till er som hittat hit!
/M


**Why choose failure when success is an option**



Nystartat!

Känns helt ok att ha startat nu.  Var på VV, som sagt, och fick lite nytt material, och en bra liten pärm att samla de häften man får. Vägningen var deprimerande, som väntat, men det känns bra att prova VV, som ju faktiskt har fungerat för mig förr. Önskar dock att jag kände mig MER taggad. Känner mig just nu mer uppgiven än peppad.
Försöker kolla runt lite "online" på VV, och bekanta mig med sidan och propointsen. Chcklistan finns både på papper och "online", mycket bra!

Köpte en ny tidning från MåBra på hemvägen; En mattidning där alla recept är propointsberäknade! Kul med matinspiration! Ser definitivt lovande ut ;) Det gäller ju nu bara att hitta recept som resten av familjen vill äta... jag tänker INTE stå och laga dubbla maträtter...

/M


      

Invägning väntar

Ikväll är det dags för det första VV-besöket. Känns motigt men bra. Måste ta tag i detta NU. Tragiskt att jag låtit mig förfalla så här. Mår inte bra, och trivs inte med mig själv. Ska försöka att inte se detta som en kamp mot mig själv, utan som något jag gör FÖR mig själv.
'
/M


*Why choose failure when success is an option*

Ny dag & matprat

Det känns helt okej idag. Tänker att detta ska bli en bra dag matmässigt! Rester från gårdagen till middag (jobbar ikväll) , och troligen en "shake" till lunch innan jag åker till jobbet. Frukost... blir nog fil & müsli och en frukt... och kaffe förstås :) Mitt goda mandelkaffe med en mjölkskvätt i!

En sak som jag inte tänker upprepa från förra svängen med VV är attt bli "fettskrämd". Jag tänker inte byta ut mitt Bregott mellan till Lätta, jag tänker inte sluta steka i smör, utan får helt enkelt satsa på kvalitet i det jag stoppar i mej. Tror inte att alla lightprodukter är så himla bra, egentligen, en del är ok,  men andra inte. Tänker inte börja använda fetaste creme fraichen, utan fortsätter med lagom light, men håller mig ifrån fettfri fruktyoghurt, som antingen är full med socker eller smakar lite konstgjort av sötningsmedel...
Dessutom behöver ju barnen "vanlig mat" med bra energiinnehåll, och jag vill och hinner  inte laga dubbla måltider. Jag planerar att ta lagom portioner utifrån pointsen, och fylla upp med grönsaker!
Kroppen behöver ju faktiskt lite fett, och det är ju dessutom en viktig smakbärare, jag får bara försöka hitta "lagomläget" som kan fungera för MEJ!

/M

**Why choose failure when success is an option**

Receptet :) -dock utan bild...

Som sagt, ett lite töntigt namn på maträtten, men det är såå gott och enkelt! Rekommenderas verkligen!
Själv hade jag blomkålsris till, men resten av familjen åt vanligt ris :)

**På begäran berättar jag vad blomkålsris är :) Det är alltså inte alls ris, utan färsk, riven blomkål (Riv på grövsta sidan på rivjärnet) som man lägger ner i kokande vatten och kokar ca 1 minut, krydda med salt och ev lite peppar, och tillsätt en liten klick smör om du vill :) Gott enligt mej, särskilt till smakrik mat! Smakar knappt som blomkål!


Köttfärsrätt Hawaii

400 g nötfärs (max 10%)
2 gula lökar
1 tsk olja
1½ tsk salt
2 tsk curry
½ tsk ingefära
1 msk soja
2 krm svartpeppar
1 msk vetemjöl
1 dl ananasjuice från burk
2 tsk senap
1 dl matlagningsgrädde
2 msk jordnötter
4 ringar ananas
1 dl riven ost
cocktailtomater

Finhacka löken och bryn den och färsen i oljan.
Rör hela tiden.
Krydda och tillsätt mjölet och rör om väl.
Späd med ananasspadet och rör ner senap.
Låt det hela sjuda upp.
Bred ut färsen i en smord ugnsform och häll på grädden och strö över jordnötterna.
Garnera med ananas och riven ost.
Gratinera i 175 grader i 10-15 minuter.
Cocktailtomaterna kan man antingen lägga på i ananasringarnas hål före osten, eller lägga dit dem efter gratineringen, eller helt enkelt bara servera dem till!
Servera med ris och sallad.


/M

Toppentips för latteälskare :)

eller om man bara som jag gillar smaksatt kaffe med lite mjölk i :)
De smaksättningar som finns för kaffe är ju faktiskt sockerlösningar, och kanske inte helrätt i MIN kamp... men jag har sedan en tid upptäckt Dr Oetkers smaksättare som väl egentligen är för bakning, men jag gillar två av dem skarpt i mitt kaffe ; Mandelarom (påminner om Amaretto) och Vaniljarom. Vill man ha lite sött så finns ju valfritt sötningsmedel att ta till, men det behövs egentligen inte, inte för mej iallafall.  Om jag dessutom dricker detta goda kaffe i min underbara lattemugg från Sagaform, så blir det extra gott :)
Och nej, jag är inte sponsrad alls, ville bara dela med mej av detta tips`;)



/M

**Why choose failure when success is an option**


Målvikten

Om någon undrar över min räknare längst upp på sidan; varför det är längre till mål plötsligen, så är det inte för att vikten plötsligen ökat, utan för att jag har ändrat min tänkta målvikt, har justerat den neråt! Jag skulle vara lagom smal, abslout inte mager med den vikten. Den vikten... vore drömmen, men visst skulle jag vara nöjd även om kropp och knopp trivs bäst vid den ursprungliga målvikten som var 3 kg högre!

Förra gången jag var med i VV så var målvikten samma som den ursprungliga målvikten... så det kanske EGENTLIGEN är dit jag ska sikta... Vi får se vad de säger när jag går dit nästa vecka!

/M

Dagen har börjat bra,

känner mig inte såå stressad idag. Har klarat av att äta en bra frukost, och planerar nu för lunchen och mellanmålet. Försöker komma ihåg att dricka vatten mellan varven också.
Ett stakt tips, om man som jag vill ha lite omväxligt till det vanliga kranvattnet utan att dricka bubbelvatten, så är det att smaksätta vattnet med essens för just smaksatt vatten, har en favorit med smak av granatäpple från Aquapoti inköpt på Elkedjan.



Till middag blir det underbart goda "Köttfärsrätt hawaii", töntigt namn på så good och smakrik mat! Troligen ratas den väl av barnen, men... de måste få smaka nya saker ändå. Om någon är intresserad kan jag lägga upp receptet sedan, och kanske ta ett foto också :)

/M


**Why choose failure when success is an option** (citat av Jillian Michaels)

Raderat lite...

Raderade en massa gamla inlägg, som mest bara känns jobbiga och negativa att se. Just nu vill jag inte bli påmind om alla misslyckanden, behöver POSITIVA tankar nu. Behöver det så förtvivlat väl.
För det mesta känns negativt just nu. Tokstressad och ångestfylld. Så känns det oftast. inte deprimerad, det tror jag då inte, men jobbigt har jag det. Tycker inte om mej själv just nu. Hur ska man göra för att vända trenden??

/M

VIKTVÄKTARNA

Nästa vecka blir det en nystart (igen tänker du säkert...), med Viktväktarna denna gång. Före barnen gick jag där, och det fungerade för mig då, jag gick ner de 15 kg jag behövde gå ner. I snitt ca 5 hg per vecka. Jag ska ge det en chans igen, för inget annat verkar hålla i längden för míg tydligtvis.  Väger alldeles hemskt mycket nu. MÅSTE ta fast detta NU. Skulle behöva stöttning, men har ont om vänner som är i liknande situation och verkligen kan FÖTRSTÅ.

Om det är någon som läser detta, som är i liknande sits, hör av dej! Kanske vi kan stötta varann??



/M

Hellre nästan rätt än helt fel


RSS 2.0