Första veckovägningen

visade på -3 kg, trots lite fusk!!! Toppen!!!
Känns bra att vara på G igen, nu är det bara att hoppas att det håller i sig!


Kram!

/M

Målbild


              NUTID                                       MÅLBILD


Hittade My Virtual Model, och använde det för att visa skillnaden mellan nu och målet för mej själv.... Betydligt mer smickrande nu-bild än i verkligheten...

/M


Snart har en vecka gått

sedan jag ändrade taktik. Och det har nog faktiskt gått ganska bra. Jag har nog kört en lite egen variant, men jag tror det har gett lite resultat ändå, det ska bli spännande att kliva upp på vågen imorgon!

Ett par gånger har jag fått återfall, som till exempel igår kväll när barnens rester från kvällen låg uppe i skåpet, då åt jag någon näve med kinapuffar... men idag är jag på banan igen! Börjar dagen med en kopp kaffe med lite grädde och ekologiskt vaniljpulver i (ej vaniljsocker). Detta i äntan på att sambon ska vakna, så vi får ha lite familjefika så här på söndagen. Fast jag ska äta min standardfrukost son de flesta dagar denna vecka, bara med skillnaden att jag ska ha i lite hallon också. Ett par msk keso, ett par msk kesella och en skvätt fil för att tunna ut, och så i med ett par msk av min hemmagjorda flingblandning.  Blir nog extra gott med hallon :)

Ha en fin dag!
/M


*Hellre nästan rätt än helt fel*

Provar något nytt!

För första gången i mitt liv ska jag prova att öka på fettintaget. Ska givetvis minska drastiskt på kolhydratintaget också, annars blir det ju HCHF = en säker viktuppgång, och det är ju inte riktigt det som är målet...
Försöker mig på LCHF, kanske i liiite modifierad form, men ändå.
De senaste 20 åren har jag skurit bort fett, ätit lightprodukter, haft dåligt samvete. Och det har ju tydligtvis INTE fungerat, plågsamt tydligt när jag ser mig i spegeln eller ställer mig på vågen. Dags för att prova en ny väg, försöka tänka om. Inte enkelt, men jag ska verkligen försöka.
Började så smått i måndags. Frukosten fungerar toppen. Har oftast ätit en blandning av kesella, keso och lite fil (för att tunna ut det) samt ett par msk av min egen "flingblandning" bestående av linfrö, kokos, psyllium, flagad mandel, valnötshack, pumpafrön och solrosfrön.
Försöker till att börja med att bara äta, utan att väga och mäta. Försöka hitta mättnadskänslan och hungerkänslan. Inte äta pga stress... Vet ej hur detta ska gå, men jag MÅSTE ge mig en chans!

Någon som har något bra tips???

Ha det fint, ni som hittat hit!!
/M


*Hellre nästan rätt än helt fel*

Hej och hå....

Vart tog nystarten vägen´kanske någon undrar? Ja, det undrar jag också! Luften gick ur mig! Men, nu börjar jag vara på G igen. Sugen på att prova en period med LCHF typ, håller på och letar och läser info om det, för att se om det kan vara något för mig. Åtminstone ett tag, för att komma ifrån överätande och triggers. Fast jag vet inte hur jag skulle klara mig utan att få äta BRÖD... Mycket att fundera på!
Någon som vill dela med sig om tanker och erfarenheter av LCHF??

/M


Hellre nästan rätt än helt fel!

NYSTART EFTER PÅSK!

Efter helgen är mitt mål att komma på banan igen, och bli bättre på att uppdatera bloggen!
Ska resa bort över helgen, och är dessutom störtförkyld just nu, men efter helgen SKA jag vara frisk och komma igång!!!

Ha en fin Påsk!

/M

RSS 2.0