Veckans vikt

Efter en första vecka som gick lite upp och ner så får jag väl vara ganska nöjd med -0,8... Nya tag nu, ny vecka! Ska försökafå in lite motion denna vecka, hoppas på att sambon får jobba normala tider bara... Känner att jag behöver få in det igen, blir piggare och det blir lättare att äta bättre då på något vis!


Vatten

Jag försöker dricka mer vatten än tidigare (då det knappt blev något alls mellan måltider innan...) Det kan bli allt mellan 1-2 liter per dag, men inte mer.
 För mycket vatten är inte hälsosamt heller.
Ett tips för att det ska bli av att dricka, om man som jag inte vill ha för kallt vatten, är att alltid ha ett glas vatten stående framme på köksbänken, gärna i ett fint glas eller flaska :)
Om man tycker man det är tråkigt med "vanligt vatten" kan man ju smaksätta det med sån essens som finns för "sodastream-vatten", det gör jag ibland men inte alltid, och jag kolsyrar det aldrig, lättare att dricka utan bubblorna tycker jag. Kolsyrat tar jag bara till mat.
Kram, M


Money money money...

Som tidigare kommer jag att belöna mig själv med 100 kr per tappat kilo, plus kanske en liten målgångsbonus när (inte OM) jag når mitt slutmål. Dessa pengar ska jag använda till klädshopping, till en ny garderob.
Mina delmål är på 5 kg ner till 80, sedan vart 3:e kg ner till mål. Belöningarna består av lyx och egentid; som t.ex ansiktbehandling, manikyr, fotvård, saker som jag aldrig unnar mig annars.


Bra början på dagen!

Åt frukost med barnen i morse.... då de åt rostat bröd åt jag en lite grövre "brödbulle" med olika pålägg och sallad, paprika och tomat på. Gott te till :) Nöjd hela förmiddagen på det. Druckit ovanligt duktigt, ca 5 dl vatten mellan frukost och lunch. Känns bra. Läser nu om Charlotta Flinckenbergs bok för att hitta pepp och inspiration! Ärlig, direkt och alldeles för hög igenkänningsfaktor...
/M
 


Val av metod

Jag har funderat mycket på både pulver och  LCHF... men har i nuläget kommit fram till att jag knappast kan hålla det mer än någon dag... Resten av familjen kommer att fortsätta som vanligt, med bra mat, lite mer grönsaker och mindre godis och chips... Valde viktklubb för hjälp med bra val och hjälp att hålla koll på hur mycket jag stoppar i mej. Vill vara en bra förebild för mina döttrar,och det är jag inte nu. Vill inte äta annorlunda än de, vill stå för det normala ätandet. Känner att detta kan fungera för mig. Hoppas på det iallafall... Vill hitta balansen, utan totala förbud.


Ett år sedan sist.

Mycket har hänt, i negativ mening då alltså. Allt det jag gick ner gick jag upp igen + några kilo till.
Idag är det dags för ännu en nystart. Är med i Aftonbladets viktklubb, och ska fr.om. idag ärligt fylla i dagsintaget, och hålla mig inom budgeten. Behöver motionera, men det har varit svårt då sambon har extremt oregelbundna och oförutsägbara arbetstider. Vet inte hur jag ska lösa det. Bara att jag måste.

RSS 2.0